La lliçó de Mario Vargas Llosa



[Apunt] No és bo que l’home estigui sol. La recent aventura amorosa de Mario Vargas Llosa tan polítrop com el protagonista de l’Odissea, també ens pot il·luminar sobre l’autèntic valor de la literatura en la nostra societat d’ara, desconcertant i mundialitzada. Mentre a Catalunya alguns cursis firmen ardorosos manifestos en favor de les lliçons de Literatura a l’Ensenyament, la vida va i esclata. Esclata i escup. M’expliquen que el popular Daily Mail ha aconseguit situar la notícia en els justos termes perquè pugui ser valorada per la majoria dels lectors del planeta: la mare d’Enrique Iglesias, la perla de Manila, s’ajunta amb un escriptor. Suposo que no hi posen el nom perquè pensen que no els dirà res.

6 comentaris:

  • Oliva says:
    8 de juliol del 2015, a les 21:45

    HOME COMPARAR ULISES,AMB UN VELL QUE RAPAPIEGA,¡¡¡...PER BO QUE HAGI SIGUT,TOTE UNA TROVALLA.
    LA PERLA DE MANILA?...QUE VOLS QUE DIGUIN?...LA VERITAT ES POC ELEGANT.

  • Unknown says:
    9 de juliol del 2015, a les 0:46

    La premsa anglosaxona coneix a Vargas Llosa i es parla d'ella perquè s'ajunta amb ell. Vargas Llosa té casa a Londres i a Nova York entre d'altres i ha escrit molt, encara deu fer-ho, a diaris conservadors britànics.
    Si segueixo explicant entraré a fer safareig -no em disgusta- però no és el moment ni el lloc.

  • Allau says:
    9 de juliol del 2015, a les 23:18

    Si t'haguessis molestat a mirar el Daily Mail, veuries que a Vargas Llosa li reconeixen el Premi Nobel. Però a qui l'importa la veritat, quan podem fer mullader?

  • Jordi Galves says:
    11 de juliol del 2015, a les 21:41

    ¿Qui diu que no l'he vist, el 'Daily Mail'? Un diari que li "reconeix" el Nobel a Vargas Llosa, en efecte, però que no presenta l'Enrique Iglesias perquè, com se sol dir, no necessita presentació. Per als lectors del rotatiu anglès un Nobel de Literatura, Vargas Llosa, per exemple, no són res o molt poca cosa. Em sembla que amb quatre línies no faig mullader. ¿Realment entens el que diu el 'Daily Mail' i el que diu el meu apunt? Francament, em costa de creure.

  • Anònim says:
    3 de setembre del 2015, a les 17:08

    what is it



    thiet ke nha dep
    nha xinh

  • L'autor ha eliminat aquest comentari.
    maunhadepsg says:
    12 de juliol del 2016, a les 19:25

    L'autor ha eliminat aquest comentari.